Drie oorzaken van een duf gevoel

Drie oorzaken van een duf gevoel
Ken je dat? Je staat op en de hele dag heb je het gevoel alsof je een kater hebt, zonder de geneugden van een avondje drinken. Je geest is niet helder en je ziet alles als door een kaasstolp. En je komt er maar niet uit, want de dag erna voel je je precies hetzelfde. Eigenlijk elke dag wel. Er zijn drie mogelijke oorzaken voor dat duffe gevoel.

Te veel suikers
We krijgen ongemerkt veel suiker binnen. Via bewerkte voeding (dus alles wat door de mens verwerkt is) frisdrank, koffie en thee met suiker en natuurlijk alle snoep en taart die regelmatig voorbij komt en waar je geen nee tegen kunt zeggen. Het zorgt voor enorme pieken in je suikerspiegel die kort duren. Daarna keldert de suikerspiegel als een rollercoaster naar beneden en voel jij je suf en duf. Je lichaam schreeuwt om suiker. Zo blijf je in cirkeltjes lopen.
Doorbreek het patroon door je voedingspatroon te veranderen. Eet zoveel mogelijk verse groenten, max vier stuks fruit per dag, drink water, wat kruidenthee (zonder suiker) en ga voor langzaam opneembare koolhydraten als volkoren pasta en zilvervliesrijst, zoete aardappel ipv gewone aardappel (trouwens liever helemaal geen pasta en rijst). Je zult zien dat je je snel veel beter voelt!

Zware metalen in je lichaam
Dit is iets wat je alleen kunt meten met bepaalde onderzoeken. De Haar Mineralen Analyse is er zo eentje. Ik heb hem vorig jaar gedaan en ik had tot mijn schrik behoorlijk wat zware metalen in mijn systeem. Niet zo gek dat ik me duf, suf en energieloos voelde. Gelukkig is dat nu een stuk minder nu ik Fulvinezuur drink. Wil je meer weten over Fulvinezuur, klik dan hier. Wil je ook weten wat de staat is van jouw mineralen en of je zware metalen vast houdt? Klik dan hier.

Candida
Candida is een gist dat we allemaal hebben. Bij een lage weerstand gaat de gist woekeren en wordt het een schimmel. Die schimmel werkt als een organisme en scheidt afvalstoffen af. Acetaldehyde is één van die afvalstoffen die precies hetzelfde werkt als alcohol. Het gooit zand in de radertjes van je hersenen om het zo maar eens te zeggen. Daar komt je duffe, katterige gevoel van. Het wordt ook wel omschreven alsof je watten in je hoofd hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *