De fout die je gaat maken als je een burn-out hebt

Als je  net hoort dat je een burn-out, voel je eindelijk wat voor een wrak je echt bent. Voor die tijd was je misschien vooral moe, maar je kon nog net doorgaan.

Na alle vruchteloze pogingen om meer energie te krijgen, ontdek je dat je verder van huis bent dan alleen een wat langer durende vermoeidheid met bijkomende vage klachten.

De man met de hamer komt pas echt als een arts de diagnose burn-out geeft. Opeens mag je eraan toegeven en merk je dat er weinig van je over is.

Dan begint de lange weg van herstel. Mentaal en fysiek. Met en coach en supplementen, andere voeding, anders bewegen, veel rusten enz. Wat er maar ook voor jou van toepassing is.

Na een aantal weken of, zoals in de meeste gevallen, een aantal maanden, voel je dat er weer meer e energie door je lijf begint te stromen. Hmm, fijn je kunt weer meer doen.

En dat is de meest gemaakte fout. Op het moment dat er meer energie is, volgt (logisch) ook de neiging om meer te gaan doen. Met als gevolg dat je een enorme terugslag krijgt.

Die extra energie is super fijn. Daarom is het ook belangrijk om die goed in te zetten.

Hoe je dat doet?

Juist door niks te doen.

Die extra energie heeft je lijf heel erg nodig voor herstel. Want je bent er nog niet.

Hoe meer je die energie z’n gang laat gaan, hoe effectiever het ingezet kan worden voor herstel.

Dus, nog even niks DOEN, maar alles even laten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *