Oil pulling en Alzheimer

Mondbacterie nieuwe verdachte voor ontstaan alzheimer

Dit was nog niet zo lang geleden de titel van een artikel in De Volkskrant. In alternatieve kringen (eigenlijk een hele vervelende term) was dit al langer bekend, nu dus ook bij het grotere publiek. Gelukkig maar!

Onderzoekers hebben dit aangetoond op basis van experimenten met muizen.

Alzheimer is een vorm van dementie die in Nederland epidemische vormen begint aan te nemen. In Nederland waren er in 1950 50.000 mensen met Alzheimer , nu zijn het er 280.000 en in 2040 538.000.

Als een mondbacterie een oorzaak kan zijn, dan weet je dat je zelf Alzheimer kunt voorkomen.

Het gaat om de mondbacterie P. gingivali, een van de hoofdveroorzakers van Parodontitis, een vorm van tandvleesontsteking.

Ik citeer uit de krant: ‘Ook zagen de onderzoekers bij overleden alzheimerpatiënten meer gingipaïne in de hersenen dan bij mensen zonder de ziekte. Gingipaïne is een enzym dat de gingivalis-bacterie aanmaakt en dat ontstekingen veroorzaakt’.

Ok, er is nog veel meer onderzoek nodig en dit is maar een onderdeel van de oorzaak van Alzheimer. Maar je kunt natuurlijk een heleboel doen voor een gezonde mondhygiëne.

Wat dacht je van oilpulling.

Het is een eeuwenoud middel om slechte bacteriën af te voeren en de mond schoon te houden. De Ayurveda ( een traditionele Indiase geneeswijze) zegt dat oilpulling meer kan dan alleen ziekten van de mond en keel te verminderen. Ik hou het voorlopig bij een gezonde mond.

Ik doe het sinds twee maanden nadat een vriendin van mij me verblindde met stralend witte (bijna Hollywood) tanden. Omdat zij niet het type is om naar een bleekstudio te gaan, vroeg ik wat ze had gedaan om zo te shinen.

Oilpulling. Zo simpel. Zo goedkoop. Zo gezond!

Wat moet je doen.

Gebruik een biologische virgin kokosolie. Neem iedere ochtend nadat je opstaat een theelepel olie in de mond. Spoel dat lekker langs je tong en je tanden voor twintig minuten.

Spuug het daarna in de prullenbak. Niet in het toilet of de gootsteen, anders gaat de boel verstoppen. Spoel eventueel na met water. Hierna kun je gewoon eten en drinken.

De olie heeft het vermogen om slechte bacteriën aan zich te binden en schimmels te verminderen. Zo kun je het dus ook gebruiken tegen een witte aanslag op de tong.

Voordelen:

Een gezonde mond

Beter immuunsysteem

Minder aanslag op de tanden

Wittere tanden (serieus een paar tinten lichter!)

Gezondere tong en tandvlees

Voorkomen Alzheimer ????

Laat je niet gek maken door de substantie (ik wist in het begin niet hoe ik het had, een theelepel olie op nuchtere maag!) maar het went. Helemaal als je de voordelen ervan merkt.

Tja, en of het Alzheimer wel of niet voorkomt, de nadelen wegen niet op tegen de andere voordelen. Dus pull that oil!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *