Gezonder worden? Ga zwemmen!

This is it. Ranomi Kromoleoniedejong

Mijn zoon moest keihard lachen en geloofde zijn ogen niet.

Ik vind dat er weinig te lachen valt, maar ik geloof eerlijk gezegd ook niet dat ik nu opeens twee tot drie keer in de week fanatiek in het zwembad lig.

En om half acht in de ochtend in een badhokje een selfie maken van je zwemoutfit voor een blog, is ook even wennen.

Maar ik had beloofd de lezers van mijn blog op de hoogte te houden van mijn zwemavonturen. Hierbij het bewijs.

Het zwemmen is echt te gek! Ik kan niet anders zeggen.

Ten eerste is het super leuk om iets nieuws te leren (de borstcrawl). Nooit gedacht dat ik dat leuk zou vinden.

Ten tweede gaat mijn conditie er per baantje op vooruit. De eerste keer dat ik een poging deed tot een borstcrawl, moest de zwemleraar me nog net niet met een haak eruit halen omdat ik, al happend naar adem, bijvangst had in de vorm van een enorme slok chloorwater. Spartelend en proestend hing ik kapot moe aan de rand van het bad. Intussen zijn we vier weken verder en ik ben niet meer te stoppen, dat geeft echt een kick!

Ten derde voelt het heerlijk om om negen uur in de ochtend aan de slag te gaan en al een zwemritueel achter de rug te hebben.

Ik kan het iedereen aanraden.

De voordelen van het zwemmen zijn eindeloos. Het is goed voor al je spiergroepen, je conditie, vetverbranding, ontspanning én plezier.

Ben je ondernemer en zoek je een manier om meer te bewegen, je conditie te verbeteren en je spieren op te bouwen? Neem dan eens een duik in het zwembad. De deuren zijn vaak al om 7.00 uur ’s ochtends open, dus er is geen excuus!

En ook de badmuts met bril zijn geen excuus om het niet te doen. Zelfs Ranomi Kromowidjojo zwemt ermee.

Ben jij ondernemer en wil je weten hoe het er met jouw gezondheid voor staat? Tijdens mijn Gezond Lijf Gezond Bedrijf Programma meet je je gezondheid en krijg je aan de hand daarvan een tailor made leefstijladvies. Zo run jij je bedrijf vanuit een gezonde basis!

Meer weten? 06 50814000

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *