De link tussen emoties en fysieke klachten

Je herkent vast wel dat als je weerstand voelt voor iets, dat er meteen een misselijkheid opkomt.

Of dat je bij zenuwen last hebt van buikpijn of diarree.

Je lichaam reageert meteen. Als je niet iets met die gevoelens doet, gaat het ergens vast zitten in je lijf. Daarom kun je bepaalde klachten relateren aan emoties die niet worden geuit.

Natuurlijk niet altijd, maar ga bij jezelf eens na wat er emotioneel niet geuit wordt en kijk dan eens waar je vaak last van hebt.

Spreekwoorden en gezegdes zijn een handig hulpmiddel. Je gal spuwen is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Als je dat niet doet, kan het zomaar zijn dat je last hebt van galstenen.

Zo staat verdriet in verband met de lever (wat heb je op je lever) en de nieren. Verdriet is loslaten. Kijk eens wat er met je gebeurt als dat lukt.

Lage rugklachten kunnen te maken hebben met angst. Angst is lastig onder woorden te brengen, maar het gaat vaak over iets anders in de buitenwereld dat jou iets aan kan doen. De schepper van angst ben je zelf. Aanschouw het en kijk of het waar is wat je jezelf vertelt.

Boosheid, als je die vasthoudt, kun je soms letterlijk niet naar de wc. Of je hebt last van impotentie. Onder boosheid zit vaak de emotie verdriet. Misschien heb je daardoor meerdere klachten die met elkaar in verband staan.

Wil je meer weten hierover, dan is de chineze geneeskunde wellicht ook interessant om te bestuderen. Die kijkt naar emoties en organen. Dat gaat wat dieper, maar de klachten die je aan de oppervlakte hebt, kunnen vanuit een stagnatie van de energie in de organen vandaan komen.

Weet jij al wat er bij jou van binnen werkelijk speelt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *