Gif in mijn lijf

Gif in je lijf? Ja, het geldt voor iedereen, we hebben allemaal wel iets van gif in ons lijf. Van de fijnstof die we inademen tot de pesticiden op onze groenten. En zie schimmel ook maar als een soort gif, het geeft je tenslotte een hoop ongemakken. De lever draait dus overuren, want het drijft alles af wat niet goed is. Het breekt bijvoorbeeld ook de alcohol van je witte wijntjes of Belgische biertjes af, dat kan al een hele dagtaak zijn!

Dus soms is het fijn om je lever een handje te helpen. Bij ontgiften komt het woord detoxen naar boven. Het is niet nieuw, het gebeurde al in de oudheid, het zogenoemde vasten. Tegenwoordig is het bij religies niet meer zo streng dat je helemaal niet meer mag eten. Maar het strenge vasten bestaat nog wel, voornamelijk in de natuurgeneeskunde, denk aan sapvasten.

Mijn vader deed dat dertig jaar geleden onder begeleiding van de arts Hans van Waning. Het maakte onderdeel uit van een intensief reinigingsprogramma van de darmen. Met succes, want mijn vader genas van zijn reumatische klachten, terwijl de reguliere geneeskunde aangaf dat hij was uitbehandeld. (huh? Ja echt!)

Vasten heeft dus een positieve uitwerking op je lichaam. Maar doe het nooit alleen! Ga op zoek naar een gespecialiseerde arts die jou intensief kan begeleiden. Vasten is meer dan leven op water en groentesapjes. Wil je meer weten, lees dan het boek ‘Alles over Vasten’ van Hans van Waning.

Zelf drink ik het extract van een bepaald soort hummus en dat heeft echt een bizar goed effect op mij gehad. Dit supplement heeft de fijne eigenschap dat het schimmels, slechte bacteriën en gifstoffen aan zich bindt én (niet onbelangrijk) uitscheidt.

Ik raakte van mijn stijfheidsklachten in de ochtend af, kreeg meer energie, een zachtere huid en er werd/wordt ontzettend veel troep uitgescheiden. Dat weet ik omdat ik sindsdien enorm zweet in de nacht (en dat ruikt echt niet fris). Dat betekent ook dat mijn nieren en lever nog niet in staat zijn om hun taak uit te oefenen dus die ondersteun ik met mariadistel en berkensap.

Zo blijf ik bezig met mijn gezondheid. Niet om ergens van af te komen, maar om mijn lijf te ondersteunen. Candida heeft een paar jaar geleden mijn lichaam zo’n optater gegeven dat ik ook de tijd moet nemen om het te herstellen. Dat vergt toewijding, doorzettingsvermogen, geduld en liefde. Liefde voor mijn lieve, prachtige lijf dat nog steeds in beweging komt, ondanks alles wat ik haar heb aangedaan.

Dus lief zijn voor je lijf is het minste wat je kunt doen. Het geeft al zo veel aan jou.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *