Wat smeer jij op je huid?

Cosmetica zit vol met troep

Als het over gezond leven gaat, ligt de nadruk vooral op eten en bewegen. Ook in mijn blogs en podcasts.

Maar wat je op je huid smeert, is net zo goed van belang voor een gezond leven.

Als je voor de gein een keer de ingrediënten leest van een crème of zonnebrand, gooi je spontaan de tube in de prullenbak.

Ik wel.

Sinds ik weet wat voor een schade alle cosmetica kan aanrichten, heb ik alleen nog maar biologische zeep, shampoo, gezichtscrème, deo, make-up, bodylotion, lippenbalsem en handcrème in huis. Ook voor mijn zoon.

Want als ik goed zorg voor de binnenkant, is het een beetje vreemd als ik allerlei vervuilende en giftige troep  via de buitenkant alsnog naar binnen laat lopen.

Je huid is het grootste orgaan om gifstoffen uit te scheiden (denk maar eens aan je stinkende zweet als je een detox doet) maar het kan natuurlijk ook van alles opnemen, waardoor het in je bloedbaan komt, zonder het ontgiftingsproces van de lever.

Oeps.

Wat moet mijn lichaam met parabenen, aluminium (via deodorant) siliconen, petroleum, emulgatoren enz? Je kunt er alleen maar ernstig ziek van worden.

Tijd dus voor natuurlijk leven next level: biologische cosmetica.

Ook hier geldt, doe alles stap voor stap. Als je deo op is, kijk dan eens voor een biologisch alternatief. Wat betreft deo ben ik al jaren geleden geswitcht, omdat de aluminium de poriën afsluit. Bovendien wordt er gezegd dat de aanwezige aluminium de kans op borstkanker vergroot. Dat is tot nu toe vooral alleen bewezen bij muizen, er is nog te weinig onderzoek naar mensen gedaan.

Maar waarom zou je daar op wachten?

Tegenwoordig zijn er genoeg biologische alternatieven op de markt.

Oh ja, de zomer komt eraan en daarmee smeren we massaal zonnebrand op de huid. Kijk deze zomer eens naar een biologisch alternatief. UV filters in zonnebrand kunnen je hormonen verstoren. Daarnaast zitten deze crèmes ook boordevol parabenen, emulgatoren, petroleum en andere troep.

Juist omdat je de zonnebrand zo dik en vaak smeert, is het belangrijk om een gezonde variant te kiezen.

Laat je adviseren door een natuurarts. Of stap een drogist binnen waar ze alleen maar natuurlijke producten verkopen. Er gaat een wereld voor je open!

En het is meteen een goed excuus om jezelf eens te verwennen met een luxe, lekkere crème waar je huid echt blij van wordt. 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *