Meer bewegen – Hoe dan?

Hoe kom je als thuiswerkende ZZP’er meer in beweging?

Aan het einde van 2018 liet ik door een goede vriendin van mij een business reading doen. Zoals je misschien weet, is er vorig jaar op het gebied van mijn onderneming heel veel gebeurd. Ten goede! En ik was nieuwsgierig naar mijn pad en of ik de juiste weg ben ingeslagen, al geeft mijn gevoel dat al heel erg aan 😉

Het ging (waarom verbaast mij dat niet) niet alleen over het ondernemen, maar ook over mijn gezondheid. Ik moest meer op mijn gezondheid letten. Excuse me? Ik? (hehehe, hoe arrogant van mij 😉

Ik let natuurlijk enorm op wat ik eet en drink, dat zit wel goed. Maar ik voelde hem al aan komen: ik moet meer bewegen.

Bewegen is in heel mijn leven geen enkel probleem geweest. Ik zat op hockey, gym, tennis, ik rende in mijn vrije tijd als puber vrijwillig rondjes om het meer en door de weeks trok ik vóór school trouw baantjes in het zwembad.

Eigenlijk ging het mis toen ik ging ondernemen.

Van een actieve verslaggever die hele dagen heen een weer sjouwt met statief, camera, rugzak enz. ben ik veranderd in een stevige roker. Als metafoor voor al het zitwerk dat ik dagelijks doe.

Zitten is het nieuwe roken. Dan rook ik minstens twee pakjes per dag.

Tuurlijk sport ik nog, maar met 1, soms 2 x per week hockey, houdt het niet over. Ook de duinritten op een paard brengen niet de gewenste mate van gezondheid. En ik breek al veel te lang mijn hoofd over welke sport ik nog zou kunnen toevoegen, maar ik vind niks dat mij aanspreekt, het moet wel leuk blijven he?

Help.

En toen kwam daar het advies van mijn vriendin: ga zwemmen. Hmm, ik word niet meteen enthousiast, want nat, koud, mijn haar gaat vergelen, wanneer dan…belemmeringen waar ik als puber totaal geen last van had.

Enfin, ik als prediker van gezondheid weet dat ik er niet omheen kan, ik moet meer bewegen en blijkbaar is zwemmen het middel.

Opeens zie ik de voordelen ook wel. Het kan vroeg in de ochtend, wanneer ik maar wil, en als ik les neem, kan ik eindelijk ook eens een stoere borstcrawl laten zien ipv de schoolslag die meer lijkt op watertrappelen.

Ben ik er dan al qua beweging? Nee.

Sporten komt bovenop de dagelijkse beweging. Dus als je fanatiek je 10.000 stappen telt, tellen de sportstappen niet mee.

Ik zal dus ook echt een plan moeten gaan maken om overdag meer te bewegen en achter mijn laptop vandaan te komen. Een hond lijkt mij de ideale oplossing. Niemand hoeft hem uit te laten, dat doe ik, want ik moet aan de 10.000 stappen komen. Maar zelfs met dat argument kan ik een deel van het gezin niet enthousiasmeren.

Dus dan maar wandelen met een denkbeeldige hond. En zwemmen.

Sinds dinsdag 4 februari lig ik twee tot drie keer in de week in het water. Ik wist niet dat ik dit zo leuk zou vinden. Echt een aanrader!

PS

Ben jij ondernemer en wil je weten hoe het er met jouw gezondheid voor staat? Tijdens mijn Gezond Lijf Gezond Bedrijf Programma meet je je gezondheid en krijg je aan de hand daarvan een tailor made leefstijladvies. Zo run jij je bedrijf vanuit een gezonde basis!

Meer weten? 06 50814000

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *